DEŇ ZEME 🌏 Fotogaléria aktivít

Dňa 21.4.2023 pri príležitosti DŇA ZEME (22.4.) sme mali možnosť užiť si deň plný skvelých, zábavných, ale aj poučných aktivít. Najmä v dnešnom svete vnímame dôležitosť vyjadriť naše postoje k nášmu životnému prostrediu. Každý ročník priložil ruku k dielu a spoločne vyčistili areál školy. Naši malí športovci zo športových tried samozrejme vyčistili okolie športového ihriska. 🌏🌼 

Každý rok 22.apríla oslavujeme SVETOVÝ DEŇ ZEME. Tento sa začal oslavovať v roku 1970 ako reakcia na rozsiahle poškodzovanie životného prostredia. V tento deň, ale aj  mimo tohto dňa sa usilujeme našej planéte pomôcť, keďže Zem je pre nás jediná a jedinečná a mali by sme sa o ňu dokonale starať.
Aj naša základná škola sa zapojila a prispela svojimi aktivitami k zveľadeniu, oslave a poznaniu našej planéty.
Do aktivit sa zapojili žiaci celej školy. Aby okolie našej školy bolo čisté a príjemné  žiaci zrealizovali pod vedením svojich učiteľov zber odpadkov a vyzbierali niekoľko vriec nežiaduceho odpadu v okolí školy.
V triedach na 1. stupni sme zrealizovali krátky EKO  kvíz  “ a súťaž pod názvom “ “     „HÁDANKOVANIE“. 
Na druhom stupni  prebiehal  tiež súťažný EKO kvíz zameraný na zaujímavé informácie o tom ako obrovské množstvo odpadu v súčasnosti  ohrozuje našu planétu Zem, čo sa stane ak tomu nezabranime a budeme v zhromažďovaní pokračovať ďalej.
 
Spoločnou aktivitou bol odkaz všetkých žiakov našej školy na  dlhý list s množstvom odkazov na záchranu a zveľadenie našej planéty ZEM.