Easter Egg Hunter

EASTER EGG HUNTER – v stredu 27.3.2024 ✨
Naši ôsmaci si pripravili anglickú verziu tejto tradície pre menších žiakov v rámci fénixáckeho projektu „ČAJ O PIATEJ“. Tešíme sa v stredu na košíčky plné vajíčok, ktoré nájdu naši štvrtáci. Popri zábavnej aktivite si všetci budú popíjať anglický čaj.

Najpopulárnejšou tradíciou Veľkonočných sviatkov vo Veľkej Británii je bezpochyby hľadanie Veľkonočných vajíčok. Táto zábavná aktivita pre deti aj dospelých sa nazýva „Easter egg hunt“.

Hľadanie vajíčok sa často koná v nádhernej jarnej prírode. Rodiny a priatelia sa zvyknú zhromaždiť v záhradách, parkoch alebo dokonca vo vnútri domu, aby sa pustili do tohto dobrodružstva plného radosti a vzrušenia. Hľadanie Veľkonočných vajíčok môže byť organizované rôznymi spôsobmi. Niektoré rodiny sa rozhodnú pre tradičnú formu, kde sa vajíčka ukryjú na rôznych miestach a deti ich potom s nadšením hľadajú.

Iné skupiny zvolia súťažnú formu, kde sa tímy snažia nájsť najviac vajíčok alebo získajú rôzne odmeny za špeciálne vajíčka, napríklad tie s väčšími či menšími cenami. Napriek tomu, že hľadanie Veľkonočných vajíčok je v prvom rade zábavná aktivita, má aj svoje kultúrne a historické korene. Vajíčka sú symbolom nového života a obnovy, čo je úzko spojené s jarnými sviatkami a návratom prírody k životu.