Súťaž vo flag futbale

Flag futbal je organizovaný šport, v ktorom sa usporadúvajú majstrovstvá Európy a sveta. Tento netradičný šport je nový, ale veľmi rýchlo sa rozvíjajúci šport s olympijskými ambíciami. Je absolútne bezkontaktný a vďaka svojej veľkej variabilite vhodný do školského prostredia. Zároveň je nenáročný na vybavenie a priestory. Flag futbal ponúka množstvo zaujímavých cvičení, do ktorých sa môžu zapojiť chlapci aj dievčatá rôznej telesnej stavby spoločne. Vo svojej podstate si vyžaduje neustálu koncentráciu a fyzickú aktivitu každého hráča. Nenecháva priestor na nudu a preto je mládežou veľmi obľúbený. 

Citlivo vnímame, že korona kríza a s ňou spojené protipandemické opatrenia nám postavili do cesty prekážky, s ktorými sa musíme dennodenne potykať vo vyučovacom procese. No aj napriek tomu sme sa rozhodli zorganizovať súťaž v netradičnom športe – flag futbal, za prísnych protipandemických opatrení. Naša škola sa zúčastnila súťaže vo flag futbale ako jedna z piatich škôl z celého Slovenska a zároveň ako jediná z Košického kraja. Súťaž sa konala 11.11.2020 a zúčastnili sa jej všetci žiaci prvého stupňa našej školy.

Súťaž prebiehala počas celého dňa a súťažilo sa v 3 disciplínach:

1. Hod na presnosť,

2. Snap na presnosť,

3.Strhávanie flagov na čas.
 

Sme veľmi radi, že sa nám v týchto ťažkých časoch podarilo zorganizovať pre žiakov zaujímavú súťaž, ktorej cieľom bola hlavne zábava a pohyb.