DEŇ SO ZÁCHRANNÝMI ZLOŽKAMI

V sobotu 15. júna sa na parkovisku pred OC Cassovia uskutoční Deň so záchrannými zložkami. Podujatie plné adrenalínu a pútavých atrakcií ponúkne napríklad ukážku činnosti psovodov, ako vyhľadávanie drog a výbušnín či zadržanie ozbrojeného nebezpečného páchateľa. Lákadlom bude aj jazdná polícia, služobný zákrok policajtov motorizovanej jednotky, zákrok kukláčov v spolupráci s vrtuľníkom letky Ministerstva vnútra s použitím rôznych pyrotechnických efektov a ďalší pútavý program. 

Návštevníci sa napríklad stanú svedkami hasenia požiaru a dostanú lekcie zo sebaobrany. Okrem toho sa budú môcť povoziť na štvorkolkách hraničnej a cudzineckej polície, pozrieť si nové policajné autá a motorky i veterány, policajnú výstroj a výzbroj a určite ich zaujme aj odoberanie odtlačkov prstov či zaisťovanie stôp. 

Vaši žiaci si budú môcť vyskúšať napríklad aj poskytovanie prvej pomoci, okuliare simulujúce účinky alkoholu, mäkkých a tvrdých drog. Naučiť sa správne riešiť vzniknutý požiar v domácnosti, či pracovať s AED-čkom.