DANCE FEST

Milí rodičia, priatelia, kolegovia, žiaci,

Zv šk. roku 2021/22 pokračujeme v našej novej festivalovej tradícii. V minulom školskom roku sa nám podarilo zrealizovať veľmi úspešne nádherný festival našich slovenských tradícií pod názvom FOLKFEST POSTUPIMSKÁ. Našim žiakom žiarili očká, keď deviataci vystúpili v svadobných krojoch, keď siedmaci vynášali Morénu, keď hudobníci a tanečníci z Romathanu vytvorili skvelú náladu a všetky deti tancovali….a pohľad na rozradostené deti, ktoré si v krojoch užívali všetky tvorivé aktivity, spokojne piknikovali na školskom dvore…jednoducho brnkli sme na správnu strunu a projekt sa vydaril. Prečo by sme nemali pokračovať?

A tak presne na Medzinárodný deň detí otvárame 2. ročník DANCEFEST POSTUPIMSKÁ! Program je rozložený do troch dní od 1.6. do 3.6.2022, počas ktorých zažijeme tanečno-športový zábavný program a špeciálne tvorivé dielne. Navštívi nás aj orientálna tanečnica brušného tanca KALILA (http://www.kalila.sk/kalila-tanecnica). Všetky deti si užijú aj FOTOBÚDKU pod vedením DJ Mareka Kozáka (https://www.showportal.sk/detail/dj_marek_kozak).

Spoločne sa naučíme nové tance aj spoločenské aj moderné, na javisku vystúpia hlavne naši žiaci – naše tanečné hviezdy súrodenci KUĽHOVCI Janko a Bibka, bratia BODNÁROVCI Gabi a Dávid aj najmladšia tanečníčka SOFIA DOMITEROVÁ – všetko talenty v spoločenských tancoch, ktoré trénujú a súťažia za TANEČNÚ ŠKOLU SHOW DS Košice (https://showds.sk/). Veľmi sa tešíme na vystúpenie našich najmilších PRVÁČIKOV, ktorí trénujú a nacvičujú už niekoľko týždňov svoj americký COUNTRY TANEC. Čo nás veľmi teší, pre DANCEFEST sa sformovalo tanečné zoskupenie VEVIVA na našej škole. Veľmi sme zvedaví, čo ponúknu. Šiestaci idú na javisko pod taktovkou Imagine Dragons a zatancujú a zaspievajú Follow You! Do programu prispievajú všetci: tretiaci s LETKIS, druháci oslávia MS vo futbale a ich tanec WAKA WAKA nenechá nikoho chladným. Štvrtáčky nám spríjemnia tancom ŠTYRI KROKY spomienku na Folkfest. Siedmaci, ôsmaci sa zapájajú do moderovania, chystajú workschopy a pomáhajú ako technická čata. Deviatačky nás naučia tancovať DISCOSTEP. Prekvapením bude HIP HOPové vystúpenie tanečnej skupiny UNOSTAR! Množstvo umelcov z našej školy sa prihlasuje do MINITALENT SHOW, ktorú si užijeme v piatok.

Okrem ŠKOLY TANCA otvárame aj ŠKOLU KRÁSY! Ukážeme, ako sa správne a hlavne pekne nalíčiť, ale aj odlíčiť. DISCO ÚČES a akcia „UČEŠ SVOJU UČITEĽKU!“ bude veľkou výzvou pre všetky strany

Chalani si vyrobia odznaky, dievčatá sukne, niekomu sekne práve discoponožka a niekto sa ukáže v discotričku. Spoločne vytvoríme HUDBU SNOV a rozhýbeme svoje telo na tanečnej ZUMBE, ktorú nám ukáže naša pani sekretárka Marcelka Peterčáková. Športová Fénixiáda a Maratón netradičných športov (indiaca, ringo a iné) sú už len vyvrcholením veľkého projektu DO Fénix pod názvom ZDRAVIE NIE JE KLIŠÉ! (https://postupimska.sk/do-fenix-kosice/, https://postupimska.sk/sportova-trieda/)

Všetkých Vás pozývame ku nám na školský dvor. Ukážeme Vám náš HEALTHY LIFE STYLE. Začíname 1.6.2022 o 8.00 hod.

Kľúčovými partnermi tohto projektu, ktorí nám pomáhajú rôznymi formami sú:  

  • Detská organizácia Fénix, o.z. – DO Fénix Košice, 
  • Brušná tanečnica KALILA
  • DJ Marek Kozák,
  • Tanečná škola SHOW DS,
  • Futbalová akadémia Benecol Košice,
  • Mestská časť Dargovských Hrdinov, Košice
  • Mgr. art. Monika Čákyová DESIGNOVO, s.r.o., 
  • Súkromná stredná odborná škola ekonomicko – technická, Postupimská 37, Košice, 
  • Štvorlístok deťom Občianske združenie – Patrik Herman, 
  • Združenie rodičov a priateľov školy Postupimská 37, Košice. 

Z uvedeného podujatia budú vyhotovované obrazové a zvukové záznamy v súlade s čl. 6 ods. 1 písm. f) Nariadenia EÚ o ochrane fyzických osôb pri spracúvaní osobných údajov. Bližšie informácie ohľadom spracúvania Vašich osobných údajov a Vášho práva namietať nájdete na https://postupimska.sk/wp-content/uploads/2022/03/Zasady-ochrany-osobnych-udajov_Informacna-povinnost-cl.13-GDPR-.pdf alebo nás kontaktujte na tel. č. 055/ 7999 897

Mgr., Bc. Janette Šalachová, učiteľka, školská poradkyňa, školská koordinátorka vo výchove a vzdelávaní